Tekniset tiedot

Täältä löydätte tarvittavat ladattavat mateiaalit meidän tuotteista: Tiedosto (datasheet), IES tideostot, käyttö- ja asennusohjeet ja tuotteiden katalogin.

Mikä on LED?

LED: Light-Emitting Diode – eli hohtodiodi tai ledi on puolijohdekomponentti, joka säteilee valoa, kun sen läpi johdetaan sähkövirta. LED’ejä käytettiin pitkään lähes yksinomaan elektronisten laitteiden merkkivaloina ja näyttötauluissa (LED-näytöissä), mutta LED’ien jatkuvan kehityksen myötä, nykyään LED valot ovat yleistyneet valaistuksessa. LED valaisimet ovat monipuolisten ominasuuksien ja alhaisen energiakulutuksen ansiosta kasvavassa suosiossa.

Mikä on COB?

COB LED moduuli – COB: (Chips on Board) –on yhdestä tai monesta LED-sirusta koostuva yhtenäinen moduuli joka asetsee keraamisella tai aluminiumlevyllä. Diodisirut asennetaan levylle ja kaetaan luminofoorikerroksella, joka auttaa ehkäisemään ylikuumenemisen ja sen ansiosta tuotteen elinikä pitenee.

Mikä on CCT?

Valolämpö – CCT: Correlated Color Temperature

Värilämpö esittää onko valo tajuttavissa lämpimänä, neutraalina tai kylmänä. LED’ejä on mahdollista tuottaa eri valolämmöillä, jonka määrittävät doimonoivat aaltopituudet.

CCT mitataan lämpötila mittayksiköllä Kelvin. Enimmäkseen LED valoja käytetään asteikolla 2500-6000K. Valitessa valolämpötilaa kannattaa ajatella, millaista mielialaa haluatte luoda tilassa. Esimerkiksi myymälätiloissa, gallerioissa jm isoissa tiloissa kannattaa käyttää 3000-4000K, pienimissä tiloissa ja sisustuksessa mielummin 2700-3000K.

⦁ 2000 Kelviniä keltainen lämmin kynttilävalo
⦁ 2700 Kelviniä luonollinen ilta arinkovalo
⦁ 3000 Kelviniä aamuinen auringonvalo
⦁ 3500 Kelviniä Päiväinen auringonvalo
⦁ 4000 Kelviniä puolipilvinen kylmä valo
⦁ 4500 Kelviniä pilvinen sinertävä päivävalo
⦁ 5000 Kelviniä voimakas sinertävä päivävalo
⦁ 6000 Kelviniä voimakas sinertävä kirkas valo

Mikä on CRI?

CRI: Colour Rendering – eli väritoistoindeksi, Ra-indeksi, on suure jolla mitataan valolähteen kykyä toistaa värejä verratuna vertailuvalonlähteeseen. Väritoistoindeksin maksimiarvo 100 vastaa luonolliselle valolle kuten arinkovalo. Jos haluatte värien näyttävän mahdollisimman tarkasti, niin väritoistoindeksin pitää olla vähintään 80-90, eli mitä isompo on CRI arvo, sitä pienempi on värien muuttuminen. Jos valossa on joku värikirjo puutteellinen, esineiden värit vaikuttavat siinä sameana tai harmaahtavana.

Ühtegi faili ei ole lisatud!